Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia.

Proiectul „Un livre, un jardin”

Cu aceeasi incredere si deosebita apreciere, Alianta Franceza va comunica actiunea de miercuri, 25.02. 2015, la care am fi onorati sa participati. Va avea loc inaugurarea proiectului „Un livre, un jardin”, care se va desfasura pe parcursul perioadei de primavara-toamna, martie-octombrie 2015, pentru a omagia cei 25 ani de existenta a Aliantei Franceze din Ploiesti.

Partenerii proiectului sunt: Consiliul Judetean Prahova, Prefectura Prahova, Inspectoratul Scolar Judetean, Biblioteca Judeteana N. Iorga, Muzeul Judetean de Stiintele Naturii, Societatea Apa Nova Ploiesti, Centrul de arta dramatica Mythos.

Obiectivul proiectului este de a promova dragostea pentru lectura si respectul fata de mediu; actiunile vor avea loc in limba romana si in limba franceza.

Participantii sunt colectivele de profesori ai scolilor din judet, care vor organiza in spatiile publice din localitatile lor, in parcurile de linga scoli, activitati artistice si de cultura, si vor promova cate o carte!!!

In prezent, spre marea noastra surprindere, desi am avut in vedere maxim 6-8 actiuni, s-au inscris pana acum 20 de scoli!!!! Lista finala o vom avea pe parcurs!!!!

Este emotionant!!!

Miercuri lansam proiectul la AF, la orele 11, in prezenta d-lui Christophe Gigaudaut, Consilier al Ambasadei Frantei si Directorul Institutului francez din Bucuresti.

Programul vizitei :

10,00 : primire la doamna prefect Rodica Paraschiv, in prezenta reprezentantilor Consiliului Judetean si ai Primariei orasului Ploiesti
11,00 : inuagurarea proiectului la Alianta franceza, in prezenta paretenerilor, membrilor si participantilor inscrisi in proiect 
12,30 : discutii libere, conferinta de presa, bufet, la Alianta Franceza
14,00 : vizita la Colegiul national Al.I. Cuza Ploiesti 

Am fi onorati sa transmiteti opiniei publice din Prahova aceasta initiativa. Va asteptam sa fiti alaturi de noi!!!

23.02.2015

Va multumim mult,
Conf. dr. Steluta Coculescu 
Director,
Alianta Franceza Ploiesti

Sari la conținut