Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia.

Cercul de creativitate umana – Goblenuri

Cercul de creativitate umana – Goblenuri

Cercul de Creativitate Umana functioneaza în cadrul Muzeului Judetean de Stiintele Naturii Prahova de peste doua decenii si reflecta notiunea de creatie.

La ora actuala însumeaza un numar de peste patruzeci de persoane pasionate de arta goblenului, abroderiilor, a colajelor din pai si a confectionarii obiectelor de port popular.

Expozitiile de goblenuri organizate în sediul Palatului Culturii Ploiesti, intitulate sugestiv „Culorile Toamnei”, „Copiii – Florile vietii”, „Icoane si flori”, si-au pastrat perenitatea începând din anul 1992, însumând expunerea a sute de exponate.

Expozitiile organizate la nivel judetean, national si în strainatate au reprezentat o dovada a creativitatii si a dragostei pentru traditie si frumos a românilor.

Arta Goblenului înseamna multa pasiune, daruire, fantezie, iubire de frumos, dar mai ales multa caldura sufleteasca. Goblenul relaxeaza, destinde si rupe de cotidian.

Cercul de Creativitate Umana aduna tineri si vârstnici, scolari si pensionari, femei si barbati, oameni de diferite profesii si categorii sociale sub semnul frumosului si a pasiunii pentru traditie si cultura.

Cercul îsi desfasoara activitatea în zilele de joi ale fiecarei saptamâni, la sediul Muzeului Judetean de Stiintele Naturii Prahova str. Sbt. Erou Calin Catalin nr. 1 cladirea Palatului Culturii.

Sari la conținut