Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia.

Reţeaua Europeana a Muzeelor de Petrol

PROIECT EUROPEAN DE COLABORARE INTRE MUZEUL PETROLULUI  DIN PLOIESTI – SECŢIE A MUZEULUI JUDEŢEAN DE ŞTIINŢELE  NATURII  PRAHOVA ŞI MUZEUL PETROLULUI BOBRKA DIN POLONIA
La invitaţia Muzeului Petrolului din Bobrka, Polonia, o delegaţie formată din d-na prof.dr.Emilia Iancu manager general al Muzeului Judeţean de Ştiinţele  Naturii Prahova, d-na cercetător dr. Magdalena Banu, de la aceeaşi instituţie şi d-nul prof. Gheorghe Calcan de la Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti au participat în perioada 18-19 septembrie la sărbătorirea a „165 de ani de industrie petrolieră în Polonia” şi  la întrunirea Reţelei Europene a Muzeelor de Petrol din Europa, din care facem parte. Cu această ocazie a fost prezentată o descriere, ilustrată cu imagini, a Muzeului Petrolului din România şi a activităţii sale, în faţa specialiştilor muzeelor din Polonia, Germania, Suedia şi Scoţia.
S-au purtat discuţii cu directoarea muzeului polonez, cu preşedintele  Fundaţiei Muzeului Bobrka  şi cu coordonatorul Reţelei Europene a Muzeelor de Petrol din Europa în vederea organizării de noi schimburi culturale  şi a unui proiect bilateral româno-polonez între muzeele de petrol din ambele ţări. S-a stabilit ca până la 30 octombrie 2019 se realizeze primul draft al acestui proiect.

Sari la conținut