Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia.

Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova

Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova

MUZEUL OMULUI îşi desfăşoară activitatea în Palatul Culturii Ploieşti. În prezent se pot vizita următoarele săli: Sala de Antropogeneză, Sala de Anatomie, Sala de Genetică, Sala de Biodiversitate, Sala de Arii Protejate, Sala SOS Natura, Sala Populație.

În cadrul acestor săli există un bogat material informativ care este completat de un valoros material tridimensional reprezentat de piese de patrimoniu etalate în cadrul expoziției de bază.

Piesele existente sunt atât de natură organică – preparate uscate din colecțiile de botanică, entomologie, ornitologie, malacologie, anatomie și preparate umede în alcool sau formol din colecția de preparate anatomo – patologice, cât și de natură anorganică din colecțiile de paleontologie, malacologie, mineralogie și mulaje.

Materialul expoziţional, de o mare diversitate, este prezentat într-o manieră modernă şi funcţională, extrem de sugestiv, cu o încărcătură informaţională complexă, dar bine dozată şi accesibilă, cu o desfăşurare logică, pe coordonatele rigorii ştiinţifice şi ale principiilor muzeisticii moderne.

Muzeul Omului este prezentat publicului vizitator în noua sa formulă ştiinţifică şi muzeistică, respectiv – prezentări virtuale, realitate augumentată, ce completează expoziţia permanentă cu jocuri interactive multimedia.

Adresa:    Str. Sblt. Erou Călin Cătălin 1, Palatul Culturii et.1 Ploiesti 100066
Program: Muzeul poate fi vizitat zilnic între orele 9.00-17.00
Ultima oră de intrare la vizitare este 16.30
Luni închis pentru vizitare

Tel. 0244-597 896 Fax: 0244-511 970 e-mail: office@muzbioph.ro

Tarife:
15 lei/pers. individual (adult), 10 lei/pers. pentru elevi si studenți , 10 lei/pers. grup organizat (minim 10 persoane), taxa foto/filmare profesională 100lei/ora.
Taxa lecție
10 Lei/copil sau elev si Taxa cerc pedagogic 15 lei/pers.
Cumpără bilet online aici

Sari la conținut