Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia.

Zilele Culturii Naționale 2023

Zilele Culturii Naționale 2023
Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova celebrează oamenii de știință, savanții și cercetătorii din domeniul științelor naturii și personalitățile din lumea artei care au avut o contribuție specială în cultura județului Prahova.
Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a Culturii:
Vineri, 13 ianuarie 2023, orele 10.00, la sediul Muzeului Omului, din Palatul Culturii Ploiești, este vernisată expoziția care aduce în atenția publicului un om de stiință și cultură, un apreciat naturalist: profesorul și malacologul Alexandru V. Grossu.
Vineri, 13 ianuarie 2023, orele 11.00, la sediul Muzeului Petrolului, din strada Dr. Dumitru Bagdazar, nr. 8, are loc evenimentul “Petrolul în artă”, manifestare care aduce în atenția publicului prezența petrolului în arta românească, în sculptură, grafică, filmografie, literatură, chiar și muzică.
Vineri, 13 ianuarie 2023, orele 11-15.30, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova organizează, alături de Centrul Științific de Geografie Ciucaș-Măneciu, Colegiul Ferdinand Măneciu și Direcția Generală de Educație Ialoveni – Republica Moldova, Conferința Internațională cu tema “Cultura națională – univers al creației eminsesciene. Educație, Identitate, Cultură, Tradiție, Obiceiuri, Conștiință”.
Duminică, 15 ianuarie 2023, reprezentanţii Muzeului Judeţean Științele Naturii Prahova vor participa, alături de oficialitățile locale, la manifestările organizate la statuia poetului Mihai Eminescu din Ploieşti.
România marchează de 12 ani Ziua Culturii Naționale la 15 ianuarie, data de naștere a poetului național Mihai Eminescu. Cultura, în toate formele sale, transcende hotare și bariere lingvistice, apropie și unește. În acest context, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova oferă publicului larg posibilitatea de a vizita gratuit, duminică 15 ianuarie 2023, toate secțiile sale muzeale: Muzeul Omului și Acvariul din Ploiești, Muzeul Petrolului, Muzeul Rezervației Bucegi din Sinaia, Muzeul Sării din Slănic, Muzeul Văii Teleajenului din Vălenii de Munte, Muzeul Flori de Mină și Muzeul de Antropologie Fr. Rainer din Cheia.
Sari la conținut