Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia.

Noaptea Europeana a Muzeelor 2022

Noaptea Europeana a Muzeelor 2022

Noaptea Europeană a Muzeelor
Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova vă așteaptă la Noaptea Europeană a Muzeelor, sâmbătă, 14 mai 2022.

Intrarea este gratuită, între orele 17.00 – 22.00, la secțiile Muzeul Omului din Palatul Culturii Ploiești et.1, (intrarea pe Scările Mari) și Muzeul Petrolului din Ploiești, str. Dr. Bagdasar nr.8

În intervalul orar 09.00 – 17.00 cele două secții vor fi închise pentru vizitare.

La Muzeul Omului, descoperiți și explorați tainele apariției vieții pe pământ, ”Cine suntem noi”, secretul ADN-ului, biodiversitatea planetei, protejarea și conservarea naturii, diversitatea populației pe planetă și jocuri interactive prin tehnica multimedia din expoziția permanentă. Pe holurile muzeului puteți admira și expoziția temporară ”Viață de melc la firul ierbii”.

La Muzeul Petrolului urmăriți evoluţia industriei petroliere româneşti, admirând exponate de mare interes istoric și documentar: documente originale şi în facsimil, hărţi geologice, diorame, documentaţie tehnică de profil, fotografii şi machete care reproduc utilaje specifice din domeniul petrolier, precum şi diverse procese tehnologice. De asemenea, puteți vizita și expoziția temporară închinată marelui savant român Lazăr Edeleanu, considerat întemeietorul petrochimiei românești și universale.

Noaptea Muzeelor este un eveniment european de succes, desfășurat la nivel internațional și se află anul acesta la a 18-a ediție. A fost inițiat de Ministerul Culturii si Comunicării din Franța și patronat în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor.

România este participantă încă de la prima ediție la Noaptea Europeană a Muzeelor, iar Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partener oficial al evenimentului.
Parteneri media:
Telegrama, Prahova Economică, Republika News, Ploiești TV

Sari la conținut