Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia.

În Armonie cu Natura

În Armonie cu Natura

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova alături de Consiliul Județean Prahova și Centrul de Ecologie și Antropologie Cheia, organizează sâmbătă, 15 august 2020, de la ora 10,00 la Muzeul de Antropologie Fr. I. Rainer din localitatea Cheia, whorkshop-ul tematic de ecologie și antropologie În Armonie cu Natura. Atelierul își propune să aducă în atenția publicului format din localnici sau turiști importanța mediului natural din zonă, în special a pădurilor declarate recent virgine sau cvasi-virgine. Cu acest prilej vor fi prezentate de către specialiști, cercetători sau factori responsabili, aspecte practice privind comportamentul pe care vizitatorii trebuie să-l manifeste față de aceste adevărate valori naturale, cum fiecare dintre noi poate să contribuie la conservarea și protejarea pădurilor sau cum turismul se poate face în spirtul dezvoltării durabile a peisajului natural. În cadrul manifestării publicul va putea participa la ateliere demonstrative de artă a lemnului precum și confecționarea fluierelor din esențe lemnoase specifice zonei efectuate de meșteri din Izvoarele și Măneciu.

Întreaga activitate reunește cercetări ecologice și antropologice întreprinse de Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova în zona Cheia Măneciu și face parte dintr-un grant sponsorizat de Rafinăria Petrotel Lukoil Ploiești.

Sari la conținut