Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia.

100 DE CLIPE DINTR-O ZI MARE

100 DE CLIPE DINTR-O ZI MARE

“100 DE CLIPE DINTR-O ZI MARE”

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova vă invită joi, 29 noiembrie, orele 11.00, la vernisajul expoziției “100 DE CLIPE DINTR-O ZI MARE”, care va avea loc în Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești. Fotografia, document de cercetare în antropologie, este pusă în valoare de autorul imaginilor, Horia Cătălin Constantinescu, evenimentul fiind dedicat Centenarului Marii Uniri . 

Expoziția propune o perspectivă asupra generațiilor actuale de români, portretizate la nivelul provinciilor istorice românești, în situarea ritualică a copiilor, tinerilor și bătrânilor, între natură și Dumnezeu. 

Natura, bisericile și generațiile care le trec pragul, ritualurile ortodoxe, legătura trainică între spiritualitate și unitatea neamului românesc sunt ilustrate în fotografiile transpuse pe pânză printr-un procedeu special, care invită vizitatorul să le atingă și să perceapă emoția ce se dezvăluie dincolo de imagine. 

O expoziție unicat, de trăire și simțire românească.

Sari la conținut