Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia.

Comunicat de presa – Un livre, un jardin

Comunicat de presa – Un livre, un jardin

În acest an aniversar, când Alianta Franceza din Ploiesti sarbatoreste 25 ani de existenta, au loc o serie de activitati omagiale, printre care si proiectul Un livre, un jardin. În colaborare cu Consiliul Judetean si Prefectura Judetului Prahova, cu Inspectoratul Scolar Prahova si institutii de prestigiu precum Muzeul Judetean de Stiintele Naturii si Biblioteca Judeteana „Nicolae Iorga”, având alaturi Societatea Apa Nova si Crédit Agricole, proiectul îsi propune sa sublinieze rolul educativ de exceptie al Aliantei Franceze, în rândul tinerilor prahoveni. Conceptul proiectului reuneste, prin limba franceza, doua mari calitati ale culturii cetateanului european: atât dragostea pentru carte si pentru lectura, cât si iubirea si respectul fata de natura.

În ziua de 13 mai 2015 au loc doua evenimente, în gradinile din Ploiesti, pe care va invitam sa le descoperiti:

La orele 9.00, în gradina Inspectoratului Scolar , elevii claselor a IX-a, a X-a si a XI-a, ale Colegiului National I. L. Caragiale, sub îndrumarea profesorilor Mihaela Bondoc, Georgiana Coman, Mihaela Moisescu, Vasile Moga, Tiberiu Lazar, vor citi fragmente de poezie si proza în limba franceza, dedicate educatiei si dragostei fata de natura.

La orele 10.30, în gradina Muzeului „Paul Constantinescu”, elevii Scolii Generale Sf. Vineri , sub îndrumarea profesorilor Elena Georgescu, Lidia Cruceru, Luminita Tudor prezinta o frumoasa expozitie, cu lucrari ale copiilor, dansuri populare, cântece, poezii. Se vor prezenta carti, lectura pe fragmente din clasici francezi; se va vizita muzeul, completându-se armonios prin cultura muzicala, acest minunat eveniment sustinut de copii.

Alianta Franceza multumeste în mod deosebit conducerii celor doua scoli, doamnelor directoare prof. Irina Elena Popescu, prof. Carmen Bajenaru si prof. Ana-Maria Apetrei, precum si domnului director prof. Stoica Cezar Corneliu pentru frumoasa colaborare cu Alianta Franceza, în sprijinul educatiei tinerilor nostri.

Sari la conținut