Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia.

Inaugurare sala „Spectacolul Vietii”

Inaugurare sala „Spectacolul Vietii”

Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova va anunta, ca începând de miercuri, 18 martie 2015, deschide o noua sala de expozitie – „Sala de Biodiversitate”, ce va prezenta, într-o maniera moderna din punct de vedere stiintific si muzeotehnic, „Spectacolul Vietii” prin intermediul exponatelor de patrimoniu si a mijloacelor informatice multimedia interactive.

În cadrul „Salii de Biodiversitate” sunt prezentate peste 200 de exponate: plante si animale – specii exotice si indigene, acvatice si terestre, atât de nevertebrate (corali, melci, scoici, crustacee, fluturi, gândaci, scorpioni) cât si de vertebrate (pesti, pasari si mamifere).

Vizitatorii pot accesa informatii stintifice despre piesele aflate în expozitie, prezentate pe sisteme info-touch. De asemenea, în premiera pentru judetul Prahova, vizitatorii pot beneficia de un joc interactiv, bazat pe tehnologia de recunoastere a gesturilor (Kinect), ce reprezinta 3 tipuri de peisaje exotice (savana, recif coralier si zona polara), având posibilitatea de a interactiona individual în fiecare tip de peisaj si la cerere, contra cost, putând beneficia de o fotografie de 10×15 color (3 Lei /foto). 

Aceasta sala completeaza tematica muzeului si demonstreaza înca odata ca Muzeul Omului este un punct de atractie în cadrul obiectivelor stiintifice si culturale importante din Ploiesti si din Judetul Prahova. 

Muzeul este deschis de marti pâna duminica, între orele 9.00 si 17.00.

Va asteptam!

Sari la conținut