x

Info


Acces muzeu:
Luni - inchis

Orar:
Muzeul Omului Ploiesti, incinta Palatul Culturii
Marti - Duminica 9.00 - 17.00

Gradina Botanica Bucov
Inchis pe timpul iernii
Se redeschide pe 1 aprilie

Secţiile Sinaia, Slanic, Valenii de Munte, Cheia
Marti - Duminica 9.00 - 17.00

Contact
Email: office@muzbioph.ro
Tel: 0040/244 - 597896
Fax: 0040/244 - 511970

Adresa
Str. Sblt. Erou Călin Cătălin nr.1
Ploieşti, Prahova

Proiectul ,,Rituri de trecere în comunităţile de romi din judetul Prahova"

Lansare proiect ,,Rituri de trecere în comunităţile de romi din judeţul Prahova”

Muzeul de Ştiinţele Naturii Prahova a început din luna aprilie 2015 implementarea proiectului cu titlul ''Rituri de trecere în comunitāţile de romi din judeţul Prahova'', finanţat de către „Granturile SEE”, în cadrul Programului „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”, Componenta 2: Documentarea istoriei culturale.   
Proiectul se va derula pe o perioadā de treisprezece luni, grupurile ţintā fiind comunitāţile de romi din trei localitāţi prahovene: Bālteşti, Diteşti si Izvoare.
Documentarea prin cercetarea de teren reprezintā elementul cheie al proiectului, obiectivul fiind acela de inventariere a riturilor de trecere pāstrate şi reconstituirea istoriei culturale a acestor comunitāţi.
Rezultatele acestei cercetāri se vor concretiza prin elaborarea unui catalog în imagini, a unui studiu din perspectiva antropologiei culturale şi prin prezentarea unei expoziţii şi itinerarea acesteia în localitāţile Constanţa şi Târgu Mureş. 

Proiectul rāspunde unei nevoi identificate în comunitāţile de romi de a-şi conserva identitatea culturalā prin conştientizarea specificului tradiţiilor, acestea reprezentând elementul principal de valorificare pozitivā în societate.           

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să contactaţi: 
Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova 
Adresa: Str. Sbt. Erou Călin Cătălin, nr. 1 – Palatul Culturii – Ploieşti 100066, Prahova, ROMÂNIA
Tel/fax: 0244-597896/0244-511510  E-mail : office@muzbioph.ro 
Persoană de contact: 
Ramona Ioniţă, Manager de proiect - Tel.0746315865
Comunicat de presă de finalizare a proiectului 
,,Rituri de trecere în comunităţile de romi din judeţul Prahova”


Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova anunţă închiderea oficială a  proiectului cu titlul ''Rituri de trecere în comunităţile de romi din judetul Prahova'', finanţat de către „Granturile SEE”, în cadrul Programului „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”, Componenta 2: Documentarea istoriei culturale. 

Proiectul, început în luna aprilie 2015, s-a derulat pe o perioadă de 17 luni, grupurile ţintă fiind comunităţile de romi din trei localităţi prahovene:  Bălţeşti, Diţeşti şi Izvoarele.

Documentarea prin cercetarea de teren a reprezentat elementul cheie al proiectului, iar scopul a fost acela de a inventaria riturile de trecere şi de a reconstitui  istoria culturala a acestor comunităţi.
Rezultatele acestei cercetări s-au concretizat prin elaborarea unui catalog în imagini, a unui studiu din perspectiva antropologiei culturale şi prin itinerarea expoziţiei de fotografii în localităţile Târgu Mureş  şi Constanţa.      
         
Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să contactaţi: 
Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova 
Adresa: Str. Sbt. Erou Călin Cătălin, nr. 1 – Palatul Culturii – Ploieşti 100066, Prahova, ROMÂNIA
Tel/fax: 0244-597896/0244-511510, E-mail : office@muzbioph.ro 
Persoană de contact: 
Ramona Ioniţă, Manager de proiect - Tel. 0746315865