x

Info


Acces muzeu:
Luni - inchis

Orar:
Muzeul Omului Ploiesti, incinta Palatul Culturii
Marti - Duminica 9.00 - 17.00

Gradina Botanica Bucov
Inchis pe timpul iernii
Se redeschide pe 1 aprilie

Secţiile Sinaia, Slanic, Valenii de Munte, Cheia, Ploiesti (Acavariul, Muzeul Petrolului)
Marti - Duminica 9.00 - 17.00

Contact
Email: office@muzbioph.ro
Tel: 0040/244 - 597896
Fax: 0040/244 - 511970

Adresa
Str. Sblt. Erou Călin Cătălin nr.1
Ploieşti, Prahova

Expozitii

Expozitie "Lampa lui Aladin"

Expozitie "Lampa lui Aladin" image

“Lampa lui Aladin” la Muzeul Petrolului
    Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova vă invită vineri, 25 mai, la vernisajul expoziţiei de desene “Lampa lui Aladin”. Evenimentul este dedicat Zilei Internaţionale a Copilului şi va avea loc la ora 9.00, la Muzeul Petrolului din Ploieşti, str. Dr. Bagdasar, nr.8. 
  Lucrările sunt realizate de elevii Şcolii Gimnaziale “Sfântul Vasile”, clasa pregătitoare D şi a II-a B şi au fost inspirate de colecţia de opaiţe din expoziţia permanentă a Muzeului Petrolului, care i-a fascinat pe cei mici, datorită asemănării cu celebra lampă din povestea orientală. Alături de creaţiile lor pe această temă, copiii vor prezenta şi un program artistic realizat sub îndrumarea învăţătoarelor Roxana Broască şi  Iuliana Mihăilescu.

Manifest pentru Pământ

Manifest pentru Pământ image

Consiliul Județean Prahova, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova în colaborare cu Societatea de Geografie din România – filiala Prahova, Inspectoratul Școlar și Casa Corpului Didactic anunță realizarea Proiectului educativ "MANIFEST PENTRU PĂMÂNT". Proiectul are ca scop educația ecologică a tinerei generații în vederea protecției mediului, dar și stimularea originalității, a creativității în ceea ce privește mediul ca parte a contextului european și a celui global.
În cadrul proiectului va fi realizată o Expoziție concurs de desene, deschisă la Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, în Sala Coloanelor din Palatul Culturii.
La expoziție participă cu lucrări elevi din școlile și liceele din județul Prahova, iar tema este: "Să protejăm și să îngrijim Pământul ca pe propria casă".
Vernisajul și premiile vor fi acordate participanților luni, 23 aprilie ora 11, la sediul muzeului din Palatul Culturii Ploiești.

“Delicateţe şi forţă - Artropodele”

“Delicateţe şi forţă - Artropodele” image

Expoziţia itinerantă
“Delicateţe şi forţă - Artropodele”
 
Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova vă invită să vizitaţi expoziţia Delicateţe şi forţă - Artropodele”, deschisă în Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploieşti.
În cadrul expoziţiei sunt prezentate peste 300 de exemplare spectaculoase de crustacee, miriapode, arahnide şi insecte. Cunoaşterea acestor vieţuitoare ne ajută să înţelegem mai bine diversitatea de formă şi culoare, importanţa şi rezistenţa lor pe planeta Pământ.
Artropodele, cele mai numeroase vieţuitoare de pe planeta Pământ, au atras atenţia oamenilor din cele mai vechi timpuri, fiind surse de inspiraţie pentru poeţi, pictori, bijutieri şi un infinit material de studiu pentru oamenii de ştiinţă.
Vă aşteptăm să descoperiţi frumuseţea, delicateţea, forţa şi ingeniozitatea acestor animale spectaculoase!

PĂDURILE DIN ADÂNCUL OCEANULUI – RECIFELE

PĂDURILE DIN ADÂNCUL OCEANULUI – RECIFELE image

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova anunță deschiderea în 17 aprilie 2018 a expoziției temporare "PĂDURILE DIN ADÂNCUL OCEANULUI – RECIFELE" la Muzeul Rezervației Bucegi din Sinaia.Expoziția marchează Anul Internațional al Recifelor și invită vizitatorii să realizeze o călătorie imaginară dincolo de valuri, în adâncul Oceanului, acolo unde omul nu deţine supremaţia, în zonele ecuatoriale si tropicale unde se află cel mai mare oraş de pe Pământ - Reciful Coralier
Expoziția va fi deschisă în perioada aprilie – august 2018.

"Florile pamantului - Florile Adancului"

"Florile pamantului - Florile Adancului" image

“Pământul râde prin flori” (R. W. Emerson) şi veseleşte printr-un buchet sufletele gingaşe ale femeilor la fiecare 8 martie.
Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii oferă în prag de primăvară, anotimpul verdelui crud şi al petalelor colorate o expoziţie inedită despre flori…
Expoziţia temporară ” Florile pământului – Florile adâncului” deschisă începând cu data de 7.03.2018 la sediul din Palatul Culturii Ploieşti

Expozitia de goblen "Culorile toamnei"

Expozitia de goblen "Culorile toamnei" image

Expozitia de goblen intitulata "Culorile toamnei" se desfasoara in perioada 12-27 octombrie 2017 si poate fi vizitata la sediul muzeului din Palatul Culturii Ploiesti in sala "Coloanelor" .

Expozitia „Lumi necunoscute de lângă noi....Licheni şi muşchi”

Expozitia „Lumi necunoscute de lângă noi....Licheni şi muşchi” image

Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova aduce în atenţia publicului larg, începând de marţi, 22 august 2017, o nouă expoziţie temporară : „Lumi necunoscute de lângă noi....Licheni şi muşchi”.
În cadrul expoziţiei vizitatorii vor putea admira specimene de licheni şi muşchi  aparţinând patrimoniului muzeal şi  totodată,  prin intermediul informaţiilor scrise, pot descifra o parte din misterele acestor organisme fascinante, dar adeseori trecute cu vederea.
Expoziţia va fi deschisă în data de 22.08.2017,  la ora 9.00 şi este accesibilă publicului vizitator de marţi până duminică între orele 9-17, în incinta Muzeului Rezervaţiei Bucegi din Parcul Dimitrie Ghica, Sinaia.

Expozitia „Sunet si culoare”

Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova organizeaza, în perioada 26 septembrie 2013 – 18 octombrie 2013, în foaierul Filarmonicii „Paul Constantinescu” expozitia „Sunet si culoare”.

Vernisajul expozitiei are loc joi, 26 septembrie 2013, orele 20.00.

Expozitii 2013

Lista expozitiilor organizate in anul 2013 impreuna cu programul fiecareia.