Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia.

Grație și frumusețe în lumea cristalelor

Grație și frumusețe în lumea cristalelor

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova marchează venirea anotimpului estival cu un inedit alai de flori de mină, strânse-n buchet în cadrul expoziţiei temporare „Grație și frumusețe în lumea cristalelor” deschisă din 7 iunie la sediul muzeului din Palatul Culturii Ploiești. Vizitatorii își vor purta pașii sufletului spre o călătorie inedită în adâncurile Pământului, acolo unde natura a zămislit de-a lungul timpului nestemate ascunse, curcubee unice – florile de mină.

Cele mai frumoase cristale – un model de grație și frumusețe în lumea minerală, se formează în acele cavităţi ale rocilor numite geode, eşantioanele pe care minerii le aduc la suprafaţă purtând numele de “flori de mină” sau “flori de piatră.

În cadrul expoziţiei sunt etalate în 6 vitrine flori de mină din patrimoniul muzeului iar informaţia aferentă este afişată pe roll-up-uri si pe suporti ce conțin texte de specialitate despre exemplarele prezentate.

Sunt prezentate eșantioane deosebite de cuarț, stibină, calcit, gips din zona Baia Mare dar şi eşantioane exotice : malachit, turmalină, secțiuni și geode de agate și nu in ultimul rând este etalat un acvamarin, ce ne aminteşte de rudele lui preţioase.

Prin combinaţia culorilor și armonia echilibrelor sintetice, prin multitudinea formelor de prezentare și unicitatea exemplarelor expoziția fascinează până la extaz, ea lasă întredeschisă publicului vizitator o poartă spre minunata lume a cristalelor.

Realizatori:
muzeograf – Rodica Vasile Radu

conservator – Dorina Urzeala

Sari la conținut