Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia.

Ziua Darwin

Ziua Darwin

Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova vă invită să vizitați expoziția „Poveste despre Ch. Darwin” organizată pentru „Ziua Darwin” in cadrul programului „Personalități ale stiinței”.

12 februarie este „Ziua Darwin” („Darwin Day„) o sărbătoare recent instituită, în scopul aniversării nașterii (12 februarie 1809) lui Charles Darwin, prilej de a sublinia importanța contribuțiilor marelui naturalist britanic în dezvoltarea și promovarea științei. Darwin a dărâmat concepţia fixistă în biologie, el a dovedit existenţa marii legi a naturii: “toate fiinţele se transformă, fiinţele mai complicate de astăzi, chiar şi omul, provin din fiinţe simple, care s-au transformat de-a lungul timpului”.

El a introdus noţiunile de selecţie naturală, selecţie artificială, a explicat transformarea şi adaptarea speciilor odată cu schimbarea condiţiilor de viaţă – evoluţia. A demonstrat că nici omul nu face excepţie de la legea evoluţiei, că selecţia naturală este un proces care produce transformarea.

Darwin a fost, este şi va fi mereu considerat părintele biologiei ştiinţifice, iar vizitatorii care trec prin Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova au posibilitatea să cunoască câteva date despre această personalitate marcantă a biologiei. Expoziția a fost completată cu piese tridimensionale din cadrul colecțiilor de paleontologie, entomologie, malacologie, vertebrate și preparate in formol.

In anul 2021 se împlinesc: 212 de ani de la naşterea lui Charles Darwin, 190 de ani de la începutul călătoriei cu vasul Beagle și 139 ani de la moartea lui.

Sari la conținut