x

Info


Acces muzeu:
Luni - inchis

Orar:
Muzeul Omului, Acvariul Ploiesti, incinta Palatul Culturii
Marti - Duminica 9.00 - 17.00

Muzeul Petrolului Ploiesti
Marti - Duminica 9.00 - 17.00

Gradina Botanica Bucov
1aprile - 30 sept. Luni - Duminica 9.00 - 19.00
1oct.- 31 martie Luni - Duminica 9.00 -17.00

Secţiile Sinaia, Slanic, Valenii de Munte, Cheia
1 mai - 30 sept. Marti - Duminica 9.00 - 19.00
1 oct.-30 apr. Marti - Duminica 9.00 - 17.00

Contact
Email: office@muzbioph.ro
Tel: 0040/244 - 597896
Fax: 0040/244 - 511970

Adresa
Str. Sblt. Erou Călin Cătălin nr.1
Ploieşti, Prahova

Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare

Prezentare Video

Cu ocazia celebrării „ Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare ″, vă invităm să vizitați expoziția temporară „ Aripi frânte- păsări în pericol″ , la Muzeul Rezervației Bucegi din Parcul Dimitrie Ghica - Sinaia, secție a Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova.
Vizitatorii vor putea cunoaște specii de păsări protejate din fauna Europei, prin intermediul pieselor naturalizate aparținând patrimoniului muzeal. Speciile de păsări migratoare constituie o parte importantă a biodiversității globale ce trebuie protejată, în beneficiul generațiilor prezente și viitoare.
Activitățile antropice nesustenabile, schimbările climatice, poluarea au contribuit la declinul multor specii migratoare, precum și la degradarea sau pierderea unor habitate naturale, în aria geografică de răspândire și pe căile de migrație.
Secretariatul Convenției privind conservarea speciilor migratoare de animale sălbatice (CMS), împreună cu Secretariatul Acordului privind conservarea păsărilor migratoare de apă african- eurasiatice (AEWA), în parteneriat cu BirdLife Internațional au inițiat celebrarea „ Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare″, având ca temă „ Un singur glas pentru conservarea păsărilor″.
Pentru stoparea pierderii biodiversității este nevoie de îmbunătățirea cooperării internaționale prin implementarea eficientă a unor acțiuni concertate de protecție și conservare a speciilor de păsări migratoare.
Acțiunile organizate la nivel internațional, cu ocazia acestei celebrări, pot fi accesate la adresa http//:www.worldmigratorybirdday.org.