Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia.

PĂDURILE DIN ADÂNCUL OCEANULUI – RECIFELE

PĂDURILE DIN ADÂNCUL OCEANULUI – RECIFELE

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova anunță deschiderea în 17 aprilie 2018 a expoziției temporare „PĂDURILE DIN ADÂNCUL OCEANULUI – RECIFELE” la Muzeul Rezervației Bucegi din Sinaia.

Expoziția marchează Anul Internațional al Recifelor și invită vizitatorii să realizeze o călătorie imaginară dincolo de valuri, în adâncul Oceanului, acolo unde omul nu deţine supremaţia, în zonele ecuatoriale si tropicale unde se află cel mai mare oraş de pe Pământ – Reciful Coralier

Splendid, magnific, superb, spectaculos, fascinant… am putea înşira la nesfârşit adjective care să laude frumuseţea coralilor, având în minte doar imaginea explodând de culoare şi viaţă a recifelor de corali, din păcate tot mai ameninţate. Pentru cei mai mulţi dintre noi, coralii înseamnă frumuseţe. Dar dincolo de asta?… Aproximativ un sfert din recifele de corali din lume sunt considerate deja deteriorate, iar alte 2/3 sunt amenințate grav. Dacă rata de distrugere continuă, 70% din recifele de corali vor fi distruse până în 2050.

La a treizeci și una întâlnire a ICRI (International Coral Reef Initiative) din 16 noiembrie 2016 desfășurată la Paris s-a propus ca anul 2018 să fie ANUL INTERNAȚIONAL AL RECIFELOR. Este pentru a treia oară când este declarat An Internațional al Recifelor după 1997 și 2008. Aceste strigăte de ajutor pentru acest ecosistem acvatic unic ar trebui să fie auzite de toți oamenii planetei iar fiecare locuitor de la mic la mare să înțeleagă mesajul: Protejând Reciful – Protejeazi Oceanul – Protejând Oceanul – Protejezi Pământul și Viata Expoziția va fi deschisă în perioada aprilie – august 2018.

Sari la conținut