x

Info


Acces muzeu:
Luni - inchis

Orar:
Muzeul Omului Ploiesti, incinta Palatul Culturii
Marti - Duminica 9.00 - 17.00

Gradina Botanica Bucov
Inchis pe timpul iernii
Se redeschide pe 1 aprilie

Secţiile Sinaia, Slanic, Valenii de Munte, Cheia, Ploiesti (Acavariul, Muzeul Petrolului)
Marti - Duminica 9.00 - 17.00

Contact
Email: office@muzbioph.ro
Tel: 0040/244 - 597896
Fax: 0040/244 - 511970

Adresa
Str. Sblt. Erou Călin Cătălin nr.1
Ploieşti, Prahova

Inaugurare sala "Spectacolul Vietii"

Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova va anunta, ca începând de miercuri, 18 martie 2015, deschide o noua sala de expozitie - „Sala de Biodiversitate”, ce va prezenta, într-o maniera moderna din punct de vedere stiintific si muzeotehnic, „Spectacolul Vietii” prin intermediul exponatelor de patrimoniu si a mijloacelor informatice multimedia interactive.

În cadrul „Salii de Biodiversitate” sunt prezentate peste 200 de exponate: plante si animale - specii exotice si indigene, acvatice si terestre, atât de nevertebrate (corali, melci, scoici, crustacee, fluturi, gândaci, scorpioni) cât si de vertebrate (pesti, pasari si mamifere).

Vizitatorii pot accesa informatii stintifice despre piesele aflate în expozitie, prezentate pe sisteme info-touch. De asemenea, în premiera pentru judetul Prahova, vizitatorii pot beneficia de un joc interactiv, bazat pe tehnologia de recunoastere a gesturilor (Kinect), ce reprezinta 3 tipuri de peisaje exotice (savana, recif coralier si zona polara), având posibilitatea de a interactiona individual în fiecare tip de peisaj si la cerere, contra cost, putând beneficia de o fotografie de 10x15 color (3 Lei /foto). 

Aceasta sala completeaza tematica muzeului si demonstreaza înca odata ca Muzeul Omului este un punct de atractie în cadrul obiectivelor stiintifice si culturale importante din Ploiesti si din Judetul Prahova. 

Muzeul este deschis de marti pâna duminica, între orele 9.00 si 17.00.

Va asteptam!