”Ingineria naturii – Aripi”

Expoziția temporară la secția Muzeul Rezervației Bucegi din Sinaia în perioada 27 iunie 30 iulie 2023
”Ingineria naturii – Aripi”
Aripile și zborul animalelor nevertebrate și vertebrate au reprezentat permanent o curiozitate și o sursă de inspirație pentru oameni.
Studiile de anatomie și fiziologie realizate la viețuitoarele mai sus menționate au dus la construirea și îmbunătățirea aeronavelor de mici și mari dimensiuni, într-un cuvânt la cucerirea spațiului aerian de către oameni.
Pentru sublinierea importanței uimitoarelor mecanisme ”inginerești” ale animalelor nevertebrate și vertebrate, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova a deschis la Sinaia, în cadrul secției Muzeul Rezervației Bucegi, expoziția ”Ingineria naturii – Aripi”, în care sunt expuse peste 200 de piese din colecțiile muzeului.
Expoziția se dorește a fi o incursiune în lumea miniaturală a insectelor, dar și în cea grandioasă a păsărilor și liliecilor. Se poate vizita începând de astăzi 27.06.2023, timp de o lună, de marți până duminică, între orele 9.00-19.00.
Realizatorii expoziției – muzeografi Raluca Marinescu și Ecaterina Șerban, conservatori: Cornelia Pișcociu și Nicoleta Enache, inginer sistem Bogdan Țicălău, colaborator Diana Ștefănescu.